Våren er igang.

MARKÅNYTT FOR MAI

Våren er kommet for fullt ute. Barn og voksne kjenner på den kjekke tiden vi har i møte og vi setter pris på alle de flotte vårdagen som har vært og som vi håper kommer.

Vår

Har du kjent ordentlig etter når kroppen blir ny?

før var alt et strev- men vips, du kan fly!

som en sommerfugl flagrer du glad gjennom dagen

og hviler deg lykkelig på blomster i hagen

din latter slår kolbøtte, smitter en venn

mens kjærlige solstråler bølger frem

sidsel Mo Maartmann”

Til tross for flotte dager har vi også hatt dager med mye variert vær i april. Om morgenen har det vært snø, mens utover dagen kom sol med mye varme. Dette har vært dager hvor det ikke er like lett å vite hvordan vi skal kle oss. Så vi setter pris på at det er variert med klær og skift i hyllene til barna, samt at klær er godt merket.

Gresshoppene har vært ute på tur på torsdagene, mens på onsdagene har vi hatt valg mellom å gå ut og leke eller være inne med formingsaktivitet eller bading på vannrommet. Vi merker at de små er blitt mer bevisste på det valget de tar og at de synes det er kjekt å få velge.

form har vi vært på reise til Brasil. Vi har snakket om Brasil-fargene og laget musikkinstrument i grønt, gult og blått. Vi har også hørt på hvilke lyder vi kunne får ut av de ulike instrumentene. Vi besøkte Amazonas, verdens største regnskog. Den dekker 40 % av hele Brasil. Her møtte vi på mange ulike og spennende dyrearter. Noen var ekle, andre var nydelige. Noen var skumle, andre var små, men farlige. Vi så også på hva vi kunne gjøre for å bevare regnskogen og dyrelivet, som det å kildesortere 9 melkekartonger med 4 i hver for så å beskytte leveområdet til en Tukan.

natur har vi vært på tur, men vi har også vært opptatt denne måneden med å passe på hagen vår. Her spirer det godt. Vi har luket, ryddet og planlagt mye spennende og nytt som skal sås. Vi har også passet på å synge mye, og nå kan flere og flere barn sangen ”det er vårdag i skogen”. Vi hadde oss en tur tilbake i Hattelandskogen hvor vi traff på de tre rådyra som vi traff i vinter.

språk har vi denne måneden vært på reise i India og jobbet med den hellige kua. Vi så en dag på barne- TV med ”fugler i mosen” hvor kua og dens mage var i fokus. Vi har laget flotte ku- masker og satt Jostein i gang med et større prosjekt hvor vi skal skjære ut en stor ku i finner- plate. Vi besøkte også en bonde og fikk hilse på kyrne hans. Dette likte barna godt og vi syntes alle det var spennende med litt fjøslukt. Vi har og vært på tur til Braut plantesalg hvor vi kjøpte alle de flotte blomstene som står i krukkene rundt barnehagen og pynter så fint opp.

Mai måned blir en måned hvor det skjer mye i barnehagen. 12. mai blir det Besteforeldredag hvor vi ser fram til å hilse på nye besteforeldre, men også kjente besteforeldre.

Som vanlig vil Markå barnehage stille i 17. mai- tog på Klepp. Su har ansvar for dette og stiller med fane og opplegg. Vi vil i barnehagen øve på 17. mai sanger sammen med barna frem til den store dagen. Vi synger: Ja vi elsker, tenk nå er dagen her, Norge i Rødt, hvitt og blått og Markå barnehage hei hei hei. Markå barnehage vant for beste sang og lyd i fjor. Vi satser på at dette gjentar seg.

 

Vi vil også gjennomføre den tradisjonelle idrettsdagen vår, som blir 25. mai. Da håper vi på godt vær og stort engasjement blant barna.

Vi har også fått ny vikar som er her og hjelper oss mye. Hun heter Arezo, og små og store setter pris på at hun er hos oss.

Ellers av det siste nytt i barnehagen har barna gitt Siv Torild nytt navn. Nå går hun under navnet Kontorild.

Hilsen personalet i Markå.