Markånytt

 

Markånytt for januar.

Vi fikk oss en frisk start på dette nye året. Ganske så fort ble flere ting endret på for barn, foreldre og oss ansatte. Vi håper disse forandringene vi gjør her i Markå, samt samfunnet ellers, gjør at hverdagen blir tryggere med tanke på smitte.

Men det nye året startet også slik som alle andre år: Barna er like fornøyde som før og forteller om juleferien sin, om julegaver og raketter, om rampenissen som bodde hjemme hos de i desember og om småsøsken som skal komme.  Barna er glade for å være med vennene sine igjen her i Markå. Det deles på smil, latter, gode blikk, sang, av og til noen tårer også samt klemmer og kos til de andre barna og til oss voksne. Barna viser glede over på mestre nye ting, de andre barna ser på og prøver de også. Det er kjekt å se. Og dagene fortsetter som før på avdelingene med lesing, kosing, samlinger, rollelek, tegning og perling og mye mer.  Ute har vi kosa oss med aking i bakken (for de som har tilgang til den) turer med og uten vogn, frysing av vann i hansker og stor fangst av lange istapper.

Vi på Gresshoppene går mye på tur. Vi går ofte til endene. Og det er så mange ender og de får godt med mat. Barna koser seg når de hiver brødbitene og smaker gjerne litt selv før de kaster. Det er også kjekt å ta runden rundt fotballbanen og klatre i fjellene der. Nå i januar starter vi opp med barn i fokus. Barna får vise huset sitt i samling og deler ut tingene vi har i posen. Dette er sort stas. Vi skriver på månedsplanen hvem som er barn i fokus 😊

På Humlene liker vi oss godt rundt fotballbanen. Vi klatrer i fjellene og leker i frosten på banen. Nå i januar starter vi opp med barn i fokus. Barna sitter da i en god stol og får fortelle om huset sitt, og de er med og har en samling sammen med barna på gruppen. Vi fortsetter med Babblarna som er veldig populært hos oss. Vi forteller og lager historier og barna synes det er kjekt.

Det var stor gjensynsglede mellom barna hos marihønene etter ferien. Vi har mye god lek i grupper, med rollelek og konstruksjonslek. Vi har ennå fokus på å vente på tur og har kjekke språkleker. I det nydelige været vi har hatt har vi spist frukt ute. Vi har funnet oss en herlig plass der ruller vi ut ett sitteunderlag inn mot veggen til rommene våre og sitter der og spiser og ser ut mot fotballbanen og nyter solstrålene i får i fjeset.

 

Tusenbeina har hatt en fin start etter nyttår. Vi leker Karsten og Petra med kittfigurer rundt bordet. Vi har også laget små papirdukker som vi kler på med klær av papir med små bretter på som vi bretter rundt papirdukkene. Vi har funnet ut hva som skjer når vi fyller vann i hansker og henger de opp i trærne når det er frost ute. Tusenbeina har også blitt raske med å kle seg i garderoben.

Hos sommerfuglene har vi fått en ny gutt på gruppen. Han heter Levi. Barna møter han med smil, spør om han vil være med å leke. Barna har passet på at han skal føle seg velkommen. Så vi håper at han vil trives her hos oss. Vi forsetter med barn i fokus med barnas-dag for de barna som ikke har fått hatt dagen sin. Ellers vil vi også starte opp med litt skuleforberedelser. Dette vil være lekbasert og vi håper barna vil kose seg.

Det er veldig kjekt når barna leveres oppe i døren hos oss igjen. Vi ønsker at dere selv henger opp uteklær som skal brukes i barnehagen i den store garderoben- som før, eventuelt etter dere har levert barna oppe hos oss. Der kan dere også legge inn godt med skifteklær i kurven og hyllen. Barna henger fra seg «til og fra» klær nede på form, for plassen til å henge klær der oppe er så liten. Grunnen for å levere barna i døren hos oss er for å minske antall ganger vi går gjennom den andre avdelingen samt minske tiden hver enkelt bruker i den store garderoben og bonusen er jo at vi/dere i tillegg får gitt noen beskjeder og hilst på hverandre igjen.

 

Hilsen oss i Markå