Markånytt for september 2016

Hei alle sammen og velkommen til nytt barnehageår!

Her har vi herlige dager med mye god lek, og det går kjempegodt, selv om det er mye nytt for mange nå i tilvenningen. Det er blant annet nye senger å sove i for de minste, nye ansikter rundt lunsjbordet for de fleste, og nye steder å ha lesestund. Men både «nye og gamle barn», og de voksne, begynner å bli godt kjent med hverandre, og dagene går unna i en fei her. Alle barn begynner også å bli kjent med rutinene og dagsrytmen vår. I de nærmeste ukene kommer vi til å fortsette å være mye sammen i primærgruppene. Da er alle barna sammen med sin primærkontakt og sin gruppe, og vi kommer til å tilpasse aktivitetene ut fra barnegruppens behov og interesser. Mot slutten av september starter vi opp ukerytmen med verksted og barnas dag også. Va skal bare leke og kose oss en stund til, og bli enda bedre kjent og helt trygge først J For de minste vil det nok være lurt å ha litt korte dager hvis dere har mulighet de nærmeste ukene, for å gjøre dagene så positive som mulig.

Ute er det full aktivitet både på sykkel og traktor, i sandkassene og i sølepyttene, i lekestativene, og som alltid på denne tiden av året – ikke minst i og rundt aroniabuskene. Buskene bugner av bær i år også, og det er mange barn som syns det smaker deilig. Så når dere henter og blir møtt av et lilla smil, da har barnet ditt kost seg med aroniabær.

Det blir fort litt vått tøy som sendes hjem på regnværsdager, så vi vil minne om at dere må følge med i barnas kurver at det alltid er nok ekstra klær. På fredagene skal alle klær tas med hjem. Da får vi vasket ordentlig både i hyller og skap, og inntil veggen i yttergarderobene, slik at det blir rent og fint til neste uke.

Den 22. september blir det «bli-kjent middag» her i barnehagen. Da ønsker vi alle foreldre og søsken velkommen fra kl. 15.00-16.00. Det vil komme opp lapp om dette i garderobene etterhvert.

Den 29. september blir det foreldremøte i barnehagen kl. 20.00.

Markånytt og månedsplan finner dere også på barnehagen sin hjemmeside www.markaa.no Der finner dere også diverse andre planer og informasjon om barnehagen.

Hilsen alle oss i Markå.