Markånytt for oktober 2015

Da er vi godt i gang med den nye barnehageåret.

Vi har startet med valg og verksted, så nå er det mye kjekt som skjer her på huset , og ute på tur.

Humlene har sine egen verksted, og jobber for tiden med dyrene på gården. De har vært på tur og sett på dyr og traktorer.

Natur jobber med småkryp. De har vært på turer til Toreskogen og Hattelandskogen og sett på skrukketroll og skolopender.

Form jobber med primærfargene, gul, rød og blå. De har fått brev fra en mann som kaller seg «onkel Bobby» og som trenger hjelp til å lage lilla farge. Det kan godt være at det kommer flere brev…….

Språk jobber med eventyr. De har snakket om at eventyr oftest har en lykkelig slutt. Det har også blitt ansiktsmaling og tur til «badeland».

Gresshoppene er i gang med sin ukentlige tur til endene, ved Kleppe tunet. Torsdager går de på småturer i nærmiljøet. Det er veldig stas å bestige de  små, men store for dem, fjella som ligger ved fotballbanen.  De  har kjekke sangsamlinger med sanger og regler.  Ungene begynner å lære seg de ulike bevegelsene og synger litt med på sangene. Vi har hatt mange bursdagsbarn den siste måneden.  Det er veldig  stas å få krone på hode, og få sitte på  krakken med bursdagskappe på.

Vi har hatt mange fine, varme og sommerlige dager, men nå går det mot kaldere tider. Det er viktig at kurvene blir fylt opp med skiftetøy og gode uteklær. Været skifter fort på disse kanter, så vi må være forberedt på alt.

Gratiskroken (tidligere byttebutikk) åpner i uke 43. uka før tar vi imot klær, leker, bøker osv som dere ikke har brukt for lenger, men som kan være noe for andre og overta. Gratiskroken vil være på vannrommet i den store garderoben.   Den vil være åpen i to uker, så her er det bare å forsyne seg.  Mer info om Gratiskroken vil bli gitt på foreldremøtet.

Tirsdag 20. oktober blir det foreldremøte. Møtet starter kl 20.00

Torsdag 24.september der det FN kafe her i barnehagen. Da inviteres foreldre og søsken til kunst og middagssalg . Det vil komme oppslag på døra i garderobene.

Det er lurt å kaste ett ekstra blikk på ytterdørene, for der henger vi opp lapper om det er noe spesielt som skal skje her i barnehagen.

Til slutt vil vi takke for godt frammøte på bli kjent middagen.

Hilsen alle oss i Markå