Markånytt for oktober

Ute i hagen titter det frem noen herlige blåe fjes og fingrer fra Aroniabuskene, for buskene i hagen vår bugner av bær. Det blir plukket i hender, kopper og bøtter J

Vi har hatt en kjempefin start på barnehageåret. Barnas tilvenning på gresshoppene og på storavdeling har gått kjempegodt. Vi finner barna i god lek i en herlig miks med gamle venner, nye venner, i større og mindre grupper. Det er kjekt å se.

Høsten har for det meste gitt oss varme og gode dager i år, men den har også gitt oss noen gode pytter å hoppe i men god varme i varmeskapet til våte bukser og støvler fikser alt.

Gresshoppene var raskt i gang med tur i år. Vi har vært å klatret i berget ved fotballbanen, gått i skogen, klatret opp og ned, opp og ned på tribunetrinnene forså og kaste småstein i små vannhull. Turen har også gått til endene som har fått brød. Skivene er ennå så ferske og gode at det er mye skive som blir spist av barna også. Det er en glad gjeng som legger i vei og de er like blide når de kommer tilbake igjen til Markå. I samlingene velger barna figurer fra en pose og vi synger sangene som figuren representerer. Noen av barna har fått sine favoritter som de alltid trekker som for eksempel kuen, Ole Brumm, bussen eller fuglekvitterlyden osv…..

Vi er ferdige med vår første verkstedsperiode og vi har hatt det veldig kjekt sammen, og det har skjedd mye spennende på alle verkstedene.

natur har vi blant annet vært på tur i Loen og Hattelandskogen og sett at høsten er på vei! Vi har vært heldige med været og hatt noen vidunderlige solfylte dager som gjør det lett å kose seg hvor enn vi går. Vi har to regler på tur som er:

– Ikke gå lengre en at du ser en voksen!

– Svar når vi roper navnet ditt!

Ellers skal barna få leke og samle og ha det gøy. Vi har også hatt med oss primus og laget havregrøt. Deilig med kanel-lukt i skogen!

form har vi jobbet med primær og sekundær farger. Barna har vært kjempe engasjerte og har fått stålkontroll på fargeblandingene. De har malt klesklyper i fargene gul, blå og rød og deretter limt klypene fast til hermetikkbokser i fast mønster. Det var en kjekk prosess og et kjempe fint resultat som var med å pyntet bordene til Bli kjent middagen.

språk har vi jobbet med bokstaver. Barna har leita etter forbokstaven i navnet sitt i ukeblader. Noen syntes det var så spennede at de fant forbokstaven til alle i hele familien, så dette slo an. Vi har også laget bokstavene våre i trolldeig og lekt masse med lyder i vers og sanger. Barn og voksne koste seg veldig J

Datoer denne måneden:

 

  • 21. oktober har vi foreldremøte i Markå og vi skal Gunnar Holmen som skal snakke om temaet: « Hvordan kan foreldre gjennom oppdragelsen legge forholdene til rette slik at barna møter ungdomslivet best mulig rustet» Håper mange kan komme!
  • 24. oktober FN- dag. Mer info kommer på dørene i Markå!
  • Uke 43 starter bytteukene. Buttebutikken har vært en suksess de gangene vi har hatt den og vi håper dere finner noen skatter og gir bort noe dere ikke trenger selv lengre.

Vi har hatt noen veldig kjekke barnasdag temaer. På mandagene i samlingen er det lett og se at barna gleder seg til å trekke tema for neste barnas dag på fredagene.

Yesssss endelig mandag hilsen små og store i markå.