Markånytt for november

Da er det allerede november og dagene blir mørkere og kortere. Men her i barnehagen har vi kost oss masse. Vi har hatt en veldig fin FN-dag. Det var kjekt å se så mange her til god mat og «innkjøp». Vi fikk hele 8685 Kroner inn til Idas hjelpefond, som er ny rekord for Markå. Tusen takk for innsatsen!

På Form jobbet vi med barne­-TV før og nå. Vi har sett på episoder fra før og nå og sammenlignet dem. Vi snakket om forskjell i klær, biler og selve fjernsynapparatet. Dere ser de fine TV-ene fra før og nå nede på form. Kjempestilig!

Vi på Språk har hatt eventyr som tema og vi ville la barna oppleve hvordan eventyrene ble gitt videre til hverandre før. Vi har hørt på eventyret om gutten som kappåt med trollet mens vi stekte pinnebrødrundt bålet i årestova. Og vi fikk innbydelse av selve revenka til kaffeselsskap hvor hun fortalte eventyret om seg selv. Kjempekjekt!

På Natur hadde vi tema Kunst i naturen. Vi har lagt vev ut av pinner vi fant på tur og vevet inn naturmateriale. Vi fikk være fotograf på tur en dag og tok porterttbilder med gylne rammer i skogen.

Gresshoppene har malt mye i oktober. Vi prøvde ut forskjellige teknikker. For eksempel malte vi med fing, ballonger og pensel.

Brynhild har nå gått i svangerskapspermisjon og vi ønsker henne lykke til.

Vi har mange studenter på huset for tiden. Helene Ree er med oss noen uker til på Gresshoppene. Hawa er i språkpraksis og er tilknyttet marihøna.

Vi minner om planleggingsdagen 14. novemver. Da er barnehagen stengt.

 

Hilsen oss i MarkåJ