MARKÅNYTT FOR MARS

 

Februar startet med mange fine dager, sola tittet fram og varmet oss. Det var nesten litt vårstemning, men vinter og minusgradene kom tilbake.

6. februar var det Samenes Nasjonaldag. Vi så på bilder av samer og de flotte festdraktene de har. På NRK-super er det et program som heter Hvis jeg var deg, der de bytter hjem noen dager. Vi fikk se når en gutt fra Fredrikstad fikk besøke hjemmet til en gutt i Kautokeino.

Form har pratet og jobbet med nærmiljøet til Markå. De har fargelagt duene til naboen og studert steingarden som går langs barnehagen. Fotballbanen ble et stort tema når det ble snakk om hva som var nær Markå. Gjengen på form laget derfor en mini fotballbane av papp, piperensere og kuler.

Tradisjonen med å lage fastelavnsris måtte gjennomføres og noen av gruppa gikk på tur i nærmiljøet og fant bjørkeris mens de andre laget klovner som vi senere skal pynte med til karneval.

Natur har hatt et prosjekt om miljøagenter. De har gått på tur i nærmiljøet og passer på at alt er som det skal. Søppel langs veien ble plukket opp og tatt med til en bossdunk. Sangen til Blekkulf sang de ganske så ofte. Eksperiment er veldig spennende, hva skjer hvis enn tar en mentos (godis) oppi en flaske med cola??? Det spruter som en vulkan.

Språk har vært mye ute på tur i februar. De har vært på tur i Toreskogen, der er det en lekeplass som har en kul karusell. Og det er også en fin skog som er kjekk å utforske. En dag var de på tur til biblioteket der de leste bøker.  De har også spilt forskjellige spill.

Sommerfuglene var på besøk på Haugabakka, der fikk de være med å lage smør og is. Smøret laget de av rømme, barna fikk være med å svinge på en maskin (det gjaldt å gjøre det knallfort)

Isen ble ved hjelp av flytende nitrogen så det var en stor sky inne i huset.

Gresshoppene har hatt sine faste turer til endene på onsdagene. Endene ved sirkelen blir glade som skiver nå som det er kaldt ute. Flere ganger i februar har de gått tur rundt fotballbanen. Det er kjekt å klatre i skråningene og kose seg ute.

Karneval var en kjempekul dag i Markå. Barna kom glade til barnehagen utkledd som alt fra prinsesser, hunder, brannmann, osv….. Det var forskjellige aktiviteter rundt i barnehagen: svampekast, disko, hinderløype, fargelegge klovner og smakeleken. Klovnen Trix kom på besøk dette året også. Trix er rett og slett en tøysekopp 😊

Vi ønsker at utkledningsklær kun er med i barnehagen når det er karneval eller hvis tema på barnas dag tilsier at utkledning er ok.  Dette er fordi det innimellom påvirker leken på en negativ måte, og vi ønsker å legge til rette for god lek.

Februar måned avsluttes med mange minusgrader og litt snø. Men i skrivende stund så vet jeg at under snøen er det snøklokker som er klar til å pryde hagen vår.

 

Hilsen oss i Markå!