Markånytt for Mars

Hei alle sammen og en god påskemåned! De siste ukene har vi kost oss veldig med karneval og flotte temaer på Barnas Dag. Vi har hatt venneby, – hund, prinsesse- og løvedag. Været har vært litt blandet, men vi har hatt kjempegod lek ute.

Språkverkstedet holder på med å pynte årestova. Med duker, gardiner, girlander, lys, godstoler og mye mer har det blitt veldig populært å leke der inne. Dere må ta dere en tur bak i hagen og kikke på det, veldig koseligJ I tillegg er det nå masse kjøkkenting å leke med og barna lage mye mat i årestova. Men det var ikke bare jobbing på Språkverkstedet. Barna har fått høre eventyr både inne og rundt bålet i årestova. De koste seg masse med å høre på ”Gullhår”, ”Den stygge andungen” og ”Gutten som kappet med trollet”.

På Form har vi kikket opp mot himmelen og sett på det som fins der om dagen og om natten. På veggen henger nå to himler. En daghimmel med sol og sommerfugl og en natthimmel med ugler, flaggermus og stjerner. Alt er laget med forskjellige teknikker. Det har vært et veldig kjekt prosjekt og vi har kost oss i prosessen.

På natur har vi snakket om strøm og elektrisitet. Hvordan kan vi lage størm og hvor kommer det ifra? Vi har hatt en strømtur hvor vi fant masse ting som funker med strøm. Vi har også hatt en tur hvor vi laget maten uten strøm, men med gass. Barna fikk eksperimentere med vannmøller, vindmøller, lommelykter og fikk se en strømkrets. SpennendeJ

Gresshoppene har kost seg med maling, spill og lek i smågrupper. Hver uke tar vi oss turer til endene og hønene.

Nå i mars har vi den Internasjonale uken i uke 11. Da fokusere vi på de forskjellige nasjonalitetene som vi har her i Markå i samlingen før lunsj. I tillegg har vi mat fra disse forskjellige land.

 

Vi minner om at:

  • Onsdag 25. mars er halv dag i Markå. Da har vi åpent til kl. 12. Vi henger ut lapp om påskefri når det nærmer seg.
  • Sommerferielappene som har kommet ut i hylla.
  • Velkommen også til inspirasjonskveld med Marco Elsafadi 17. Mars kl. 20-21.30 på Klepp rådhus.
  • Påskefrokosten er torsdag den 26. mars fra kl. 7.30 til 9.00. Årsmøte er ca kl. 8.00 inne i barnehagen. Vi gleder oss til å se dere der!
  • Det er to planleggingsdager igjen dette barnehageåret. De er 30.april og 15. mai.

Ha en kjempeflott mars og påske og takk for en kjempefin februar måned.

Hilsen alle oss i Markå