Markånytt for mars

Vi håper alle har hatt det fint i vinterferien om det har vært høyt oppe på fjellet i skistøvler eller på jobb og i barnehagen. Her i barnehagen hadde barna mange kjekke aktiviteter. Det har vært legekontor for kosebamser, regellek på fotballbanen og mye annet kjekt.

 

Gresshoppene har vært mye ute på tur og hatt det supert! Endene får ennå mange gode brødbiter fra gresshoppene og vi har hatt turer til biblioteket. På biblioteket finner barna mange fine bøker som vi leser i lesestund etter lunsj. Barna finner fort en favorittbok.

 

formverkstedet  jobbet vi med fantasi i jungelen. Vi lagte en morsom historie om en slange som møtte selveste kaptein Sabeltann. Slangen leita etter en skatt og det tok rett og slett av J nå har slangen fått en eske som den bor i nede på form.

 

naturverkstedet har vi jobbet med å finne ut hva som flyter og hva som synker. Vi har vært i kleppe Loen og sluppet forskjellige ting i elven og barna har kost seg kjempe mye. Klok av skade har vi funnet ut at vi henger opp et nett bak tunnelen så vi fanger det vi har sendt ut………

 

språkverkstedet har vi lekt me rim og regler. Vi har også laget nye vers til Lillebjørn Nilsen sin sang: Jeg tror det ikke før jeg får se det! Barna rimte på alt som kunne rimes på. Noen av språkverkstedets nye vers er slik: Det var en heks som spiste kjeks.., Det var en bæsj som sa æsj.. og det var et egg med skjegg. Vi har også lekt rollelek og vært på hyggelige bussturer her inne i barnehagen. Vi hadde konduktør som gikk med veske for å kunne gi igjen veksel for bussbilettene.

 

Med karneval pleier vi alltid å minne om at barna kan komme som hva de vil, men at vi ikke har masker. Mange barn syntes det kan være skremmede hvis de ikke kan se hvem som er bak masken, samme om de er skremmende eller ei. Vi har heller ikke gjenstander som kan minne om våpen.

 

Ellers vil vi minne om:

 

  • Det er foreldresamtaletid så følg med i hyllene etter lapper.
  • Karneval 5. mars.
  • Jørgen Skavland i rådhuset den 13. mars. Vi gleder oss veldig!
  • Planleggingsdag 17. mars.
  • Påskefrokost og årsmøte 10. april, årsmøtet starter 8.15.

 

 

Hilsen alle oss i Markå