Markånytt for mars

Februar startet med karneval. Denne dagen var alle barna og alle voksne utkledd med mange morsomme og flotte kostymer. Og kanskje barna husker da vi sang ”Okken Bom”, og Lene Kristin og Herdis kledde seg ut som han? (..som har hår av spaghetti, hatt av bløtkake, knapper av rundstykker, vest av knekkebrød og bukse av krepp-papir..). Vi fikk også besøk av en klovn, som gjorde mange tøffe triks. Han het ”klovnen Trix” og var veldig flink. Men han var litt uheldig da han skulle sjonglere med egg. De hadde visst litt lett for å knuseJ

 

naturverkstedet har vi brukt bassenget på vannrommet, og vært ute på tur i all slags vær. Vi har lekt vikinger (som noen ganger ble til SabeltannJ), og mye gjemmelek og tikken. En dag fant vi en svær rot som vi brukte til romskip. Med denne kunne vi fly fra planet til planet! Vi har laget mye god mat og flere middager som har holdt oss varme, bl.a. pannekaker. Vi har også begynt på seilet til vikingskipet, og gjort et forsøk med isbiter og salt. Her fikk vi en tråd til å smelte fast i isbitene fordi saltet smeltet isen litt, og da kunne vi dra isbiter opp med tråden.

 

formverkstedet har vi arbeidet med forberedelser til forestillingen vi skal ha på sommeravslutningen. Vi har vært på tur og samlet forskjellige ting fra naturen som vi trenger til å lage rekvisita av. Vi har også laget noen fargerike og flotte ”rivebilder”.

 

Det begynner å minke på material i snekkerboden vår, så dersom noen har noe liggende hadde det vært fint om dere kunne tatt med noe til oss. Hvis noen har sort, brunt eller beige restegarn tar vi med glede imot det ogsåJ

 

språkverkstedet leker vi skuespillet som skal vises frem på sommerfesten. Dette handler om at Tor mister hammeren sin. For å få den tilbake kler han seg ut i brudeklær, og gifter seg med Trym. Her bytter vi på rollene, og barna syntes det er kjempekjekt. Ellers arbeider vi med toving av nydelige rytme egg, og bruker fortsatt ellinger. Barna har selv laget en kjempetøff elling:

 

VIKINGEN KÅRE,

TOK SEG EN ÅRE

BEGYNTE Å RO,

 BØLGENE SLO.

SALTVANNET SPRUTET OPP I FJESET,

KULE KISEN KÅRE

 FIKK SEG EN TÅRE.

Gresshoppene har hatt det kjekt på tur hver onsdag. På primærdagene har vi vært på puterommet, og laget bål og kullstifter i åreståvå. En dag var vi på Kleppetunet og sang på dagsenteret. Da var primærbarna til Lene Kristin også med, og var veldig gode å hjelpe til med å synge. På velgedagen fikk barna velge mellom form og musikkrom. På form har vi malt og snakket om farger. På musikkrommet har vi spilt på alle slags instrumenter, danset, sunget og lyttet til musikk. Barna har kost seg og hatt det kjempekjekt med disse aktivitetene.

 

Minner om at Karin Fevaag Larsen kommer og holder kurs på Klepp rådhus den 11. mars. Dersom dere ikke har fått billetter bør dere gripe sjansen, det er fortsatt noen igjen.

 

Den 14. mars inviterer vi til påskefrokost fra kl. 07:30. Kl. 08:00 vil det bli et lite skuespill. Frokosten avsluttes kl. 09:00. Håper mange har anledning til å komme. Mer info kommer.

 

Dessverre er marihønebildene borte fra dataen. De har falt ut av systemet, og en del bilder er forsvunnet. Men vi tar hele tiden nye, og noen av bildene som mangler er allerede brukt til å dokumentere med i bøkene til barna.

 

Husk å sjekke hyllene med klærne til barna deres hver dag. I det siste har vi hatt litt bedre vær, og vært ute lengre dager. Vi håper dette vil fortsette, men for at det ikke skal bli kaldt på små hender og føtter bør alle ha med seg varm dress, tjukk genser, lue og votter.

 

 

Hilsen oss i Markå!