Markånytt for Mai

April er en måned der vi gleder oss til vår og sommer. Vi har hatt det kaldt og surt, men også så varmt at noen av barna faktisk spurte om vi kunne finne fram vannsprederen sånn at vi kunne bade i hagen. (Vi måtte nok vente litt med det😊)

Gresshoppene har hatt sine faste turer til endene. Den ene dagen var det bare 2 ender som var i dammen og de ble i hvert fall veldig mette. De har også vært på tur til Kleppelunden, der hadde de lunsj ute. De kastet pinner i bekken og klatret i skråningene.

Form har denne perioden jobbet videre med hva som er i nærområdet til Markå. Snøklokkene som lurer seg frem mellom pinner og bark fikk vi øye på. Vi laget da et hjerte vi limte opp ned på et ark og tegnet på blader og stilk så ble det en snøklokke. Besteforeldredagen er noe vi alle gleder oss til, så vi på form har laget bordpynt til denne dagen. Det blir noen flotte sommerfugler laget av kaffefilter. (Vi tror besteforeldrene liker kaffe😊)

Natur har vært mye på tur og kost seg. De dagene det var så nydelig vær gikk de til Kleppeloen. Den ene dagen var det mye folk der, det var kjekt å få hilse på hundene som gikk på tur. I Loen er det mye kjekt å finne på: klatring i skråningene, kaste pinner i elven, leke på lekeplassen og bare nyte det å være ute på tur med gode venner. De va også innom miljøstasjonen med noen klær fra byttebutikken.

Språk har pratet mye om lek i gamle dager. Hva lekte de med før? Hadde de sånne leker som vi har i dag? En dag tok de buss og tog for å komme seg til barnemuseet i Stavanger, der fikk de se mye kjekt. Deriblant gamle leker og en kjempestor dukke. Ellers har de hatt sangleker som slå på ringen og fløy en liten blåfugl gjennom vindu.

17 April fikk vi komme på show på Klepp ungdomskule der vi fikk møte Pippi, Emil i Lønneberget, Karlson på taket og Ronja Røverdatter. Det var kjempekjekt og ungdommene var kjempeflinke.

Besteforeldredagen var en kjempekjekk dag, vi takker for besøket til alle som kom. Vi koste oss med lek ute på fotballbanen på formiddagen mens vi ventet på besøket. Og når besøket kom var det mange gode klemmer som ble gitt. Vi kosa oss med kake og saft/kaffe.

Litt praktisk:

–          Vi ber om at poser og nett som ligger garderoben eller i hylla tas med hjem etter at klærne er pakket ut. Dette er fordi hanker og plastposer kan utgjøre er fare for sikkerheten.

–          Vil også minne om at barnehagen stenger 16.45. Det betyr at foreldre må være pakket og ferdige i garderoben på dette tidspunktet slik at de ansatte kan avslutte sin arbeidsdag.

 

Resten av barnehageåret blir primærdager, vi har litt vi må øve på til den store sommerfesten.

Vi gleder oss til mange fine vårdager sammen med barna fremover nå😊

Hilsen oss i Markå