Markånytt for mai

Da er vi kommet til mai og vi har hatt en fin april-måned her i Markå. Vi har fått kjent på vårværet og det var helt topp å ha årets første jakke-og-sko dagJ

Formverksted har jobbet med vår og insekter denne perioden. Vi har vært på insektsjakt i hagen og vi fant mange marker, noen maurer, tusenbein og en stor tordivel. Vi har laget edderkopper av pappskåler og strikk, og vi har laget marihøner og vepser med steiner og maling.

Språkverksted har jobbet med telefoner. Vi har sett på gamle telefoner, laget kopp-telefoner og da erfarte vi at tråden må være helt strak for å kunne høre noe. Vi har brukt elektriker-rør til å snakke gjennom. Vi fant ut at 50 meter ble litt langt, men 35 meter var helt supert og vi kunne høre hverandre snakke.

Naturverksted har hatt prosjekt i hagen vår. Vi har gjort klar blomsterkassene og vi har plantet blomster og grønnsaker i kjøkkenhagen. Vi har plantet løk, erter, salat og gulerøtter. De har også vært på tur til Toreskogen og Kleppelunden.

Gresshoppene har gjort litt forskjellig. Vi har vært på litt lengre turer siden det går mot vår. Vi har gått til Toreskogen og Klepplunden med mat i sekken. Vi er skikkelig gode til å gå, klatre og komme oss frem, og vi øver oss litt i «fjellene» rundt fotballbanen. Vi går også til endene for å mate de, men i det siste har det vært lite ender og heller sultne måker! Vi har også plantet reddiker i kjøkkenhagen.

Nå som det går mot vår kan det være greit og bytte ut vinterdressen til barna til en vårdress. Det er også greit om dere sjekker barnas skifteklær i hyllene, og det er lov å ta hele kurven med seg hjem og ordne den hjemme. For at barna selv skal ha mulighet til å finne frem nye skifteklær og annet tøy i hyllene, skal klærne legges i kurven/hylla og ikke i sekker/bager. Det er viktig og kjekt for barna å være selvstendige på dette så fint om dere hjelper til.

Vi har den siste tiden hatt mye arbeid med låneklær og barn som mangler det de trenger av klær, sko og dresser. Vi har dessverre ikke mulighet til å oppbevare låneklær og sko i alle størrelser og vil sende mye av dette bort sammen med overskuddet etter byttebutikken.  Dette betyr at dere som foreldre må passe på at barna deres har det de trenger her i barnehagen. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av byttebutikken når den er åpen dersom dere trenger ekstra utstyr.

 Diverse informasjon:

  • Nå er det vår og vi har begynt å gå lengre turer. Vi ønsker å komme oss avgårde til kl. 09.30, så det er flott om barna er i barnehagen til da.
  • Vi vil minne om planleggingsdag torsdag 30. April og fredag 15. mai.
  • Vi skal ha Besteforeldredag i barnehagen fredag 8. mai. Egen invitasjon kommer.
  • Bli kjent dagen i Klepplunden søndag 10. mai kl. 14.00. Egen invitasjon i hyllene.
  • 17. mai: Barna vil få utdelt tre ballonger i hylla, disse skal brukes i toget. Toget vil ha samme rute som ifjor med oppstilling i Haugabakkveien ved Klepp Kirke kl. 10.45. Toget ender opp ved Klepp idrettshall ca. Kl. 12.00.
  • Sommerfuglene skal også ha en egen sommeravslutning, den skal være i barnehagen onsdag 20. mai fra kl. 17.30-19.30.
  • Onsdag 27. mai blir det fotografering her i Markå. SU ønsket å arrangere en fotodag en ettermiddag, men det var vanskelig å få til. Vi lager derfor til en dag der en fotograf tar enkelt- og søskenbilder av barna. Dette er kun et tilbud vi har dette året, og vi ønsker at barna skal være kledd i de klærne de skal ha på seg på bilde.
  • Det er satt opp dugnader i barnehagen. Det er torsdag 21. mai og tirsdag 26 .mai. Håper flest mulig har mulighet til å være med! Lister henger i garderobene.

 

Da gleder vi oss til en ny måned her i barnehagen:-)

Hilsen alle oss i Markå!