Markånytt for mai

Da var det på tide med markå nytt igjen.

Det har vært forskjellig fokus på verkstedene. Natur har brukt mye tid på å se på fugler når de har vært på tur. De har også lytta til fuglesang. Loen er ofte besøkt og de har også brukt tid på å renske årestova, så den er klar for bruk.

Språk har hatt bokstav prosjekt. Vi har lest rim om bokstaven til barna, funnet bokstaven vår på internett,i bøker, på ark og i samling. Vi gikk på bokstavjakt rundt i barnehagen. Barna laget også bokstaven sin i tre. Pusset og malte den til slutt.

Form har hatt prosjekt om resirkulering. De har sett på hvor søppelet skal kastes, hva det kan bli til og hvordan de kan bruke det om igjen. De lagte syltetøykrukker om til sparebøsser.

Gresshoppene har brukt mye tid på å være ute og gå på tur. Det har vært mange, lange turer til Loen og Grude,i god været. Litt «lokke-dessert» på vei heim hjelper på motivasjonen.

Ellers syns vi det er veldig fint om de som har med seg matpakke hjemmefra, tenker over hva barna får med seg i matpakken. Vi ønsker ikke kjeks og boller til frokost i barnehagen. Det gjelder også tyggi og godteri (ligger av og til i jakken til barna).

Vi setter pris på om dere kan la lekene bli igjen hjemme. De forsvinner og går i lett stykker her.

På brukerundersøkelsen ble det ytret ønske fra noen få foreldre om endret åpningstid. Dette har blitt behandlet i styret, og styret har bestemt å beholde åpningstiden uendret.

Det er på tide med dugand igjen. Det henger lapp om dette ute på dørene, og vi håper dere melder dere på. Det er lekemiljøet til barna vi vil ta vare på J

Personalet for neste år er i boks:

5 åringene: Maren ped.leder, Tove og Lene Kristin ( 15 barn )

4 åringene: Brynhild ped.leder, Trude og Hege ( 16 barn)

3 åringene: Isabell ped.leder og Oddny (8 barn)

Gresshoppene: Bente og Silje ped.ledere, Monica og Gunn- Christin

I tillegg har vi Siv Renate i 80 % på kjøkken.

 

Nå står mai for tur, og vi gleder oss til besteforeldrekaffi (3.mai), 17.mai feiring, 10 års jubileum her i Markå (25.mai) og kjekke dager med barna deres. Minner om at i mai er det en del merkedager, se på månedsplan for når dette er.

 

Håper dere alle får en fin mai måned:-)

 

Hilsen alle oss i Markå