Markånytt for juni 2014

Da har vi komt til juni og det er på tide med et nytt markå nytt.

Mai har vært en herlig måned med mye sol og høye temperaturer. Natur har jobbet med småkryp og de her sett mest på maur og mark. Vi har vært på forskjellige turer på jakt etter disse småkrypene. Vi tok taxi til Øksnevad Videregående Skole, og var på maurjakt i skogen. Der fant vi flere maurtuer og tok med oss prosjektet videre til barnehagen. Vi lagte en stor maurtue i sandkassen og barna lagte hver sin maur av kitt. Kjempe tøft! Vi har også vært på markjakt i Kleppelunden. Markene målte vi etterpå.

Form har jobbet med konstruksjon og former. Vi har laget bilder ved hjelp av lim og småpinner og utklipte former. Vi har også gått på formjakt her i Kleppekrossen. Det er morsomt å se alle formene som faktisk er rundt oss. Skilt som er trekantet, firkantet, rund form og rektangulært. Dører,vinduer, bildekk og markeringer i veien har også former. Innen konstruksjon har vi konstruert med pinner og med sukkerbiter.

Språk har gjort litt forskjellig denne gangen, men har jobbet videre med temaet lek. I tillegg til temaet lek har vi jobbet med matematikk. Vi har vært på tur i Toreskogen og lekt Bukkenebruse med kongler. Vi har jobbet med måleenheter og bakt muffins der barna målte,telte og vekte ingrediensene. Vi hadde bokstavjakt i ute i barnehagen, der barna var på jakt etter bokstavene i navnet sitt. Som en avslutning på årets siste verksted så vi «Lotta i Bråkmakergata» på legorommet.

Gresshoppene har vært mye på tur i det gode været. Det er mange kjekke dyr å se på rundt i nærområdet. På Hatteland har vi sett både kyr og lam. I tillegg har vi vært i på tur i Kleppelunden og Toreskogen og kost oss med lunsj ute. I samling har vi hatt Barn i fokus og Steg for Steg.

Av praktisk informasjon vil vi minne om at barnehagen åpner kl.07.15. Dersom personalet er tilstede før er dette for å jobbe med andre ting. Vi ber om at dere venter til barnehagen åpner med levering av barna.

Vi vil også bruke tiden fremover til å forberede sommerfesten. Det gleder vi oss masse tilJ Sommerfesten er torsdag 12.juni kl. 16.00.

Hilsen oss i MarkåJ