Markånytt for januar

 

Godt Nytt År til alle barn og foreldre J

Vi er allerede igang med det nye året, og det var glade barn og voksne som møtte hverandre igjen etter en lang ferie.

Desember var en herlig måned, med julemusikk, nissefest, god stemning og masse å gjøre. Hver mandag tente vi lys i adventkransen og sang Adventsangen, i tillegg til julesangene: «Hva skal vi gjøre i juledagene», «På låven sitter nissen» og «Luciasangen», som vi har øvet på hver eneste dag. Vi forberedet oss til  Luciadagen da vi skulle ha en opptreden, men som dere vet gikk ikke denne dagen helt som planlagt. Det kom så mye snø i forkant, at ganske mange av oss ble sittende hjemme, helt innesperret av all snøen! Dagen før måtte vi grave ut bilene til de ansatte på parkeringsplassen, tusen hjertelig takk til dere foreldre som bidrog med god hjelp der! Heldigvis hadde vi en avtale med Kleppheimen om å komme der å gå Luciatog med 5-åringene fredag den 14., så det ble Luciafeiring og lussekatter på noen av oss likevel J

Dessverre måtte juleverkstedet avlyses pga været. Dette syns vi var veldig kjedelig, men vi kommer sterkt tilbake neste desember J

Etterhvert var de fleste på plass her i barnehagen igjen, og de neste dagene ble det mye graving og aking i snøen. Vi måtte grave vei fram til porten, og snøblokkene laget vi en stor snøborg av. Den ble flittig brukt både til pølsebu, hus, hytte, og kiosk hvor det ble solgt is og mye annet. Det var kjempemorro!

Dagene har gått med til mye arbeid i primærgruppene. Alle gruppene har gått på tur, baket pepperkaker, laget og pakket inn julegaver, og hatt lesetund der vi har fortalt historien om «Marias lille esel».

Nå som januar er her starter vi opp med nye valg på verksted, turer og kjekke aktiviteter.

Vi vil også starte opp med steg-for-steg samlinger. Dette er et opplegg som går på utvikling av sosial kompetanse, der målet er å snakke om følelser, styrke barnas evner til empati, mestring av sinne og evne til problemløsning.

Vi starter også opp med 5-årsklubb, der vi går til skolen en time hver tirsdag.   5-åringene vil få et eget skriv om dette.

 

Hilsen oss i Markå J