Markånytt for Januar 2014

Markånytt for Januar 2014

 Da vil vi si godt nytt år til alle barn og foreldre. Det var kjempekjekt å se alle sammen igjen etter juleferien!

Desember var en koselig måned her i Markå. Vi koste oss med julemusikk, juleaktiviteter, kalender, «Marias Lille esel» på lesestund og mye mer kos. I desember hadde vi ikke verksted, men primærdager. Det var også  en hemmelighetsfull måned hvor barna laget julegaver. Men nå er juleposene tatt med hjem, og der var det vel mye fint:-)

Hver mandag hadde vi adventsamling. Da tente vi lysene og sang «Tenn lys», «På låven sitter nissen», «Hva skal vi gjøre i juledagene»  og «Luciasangen». Tusen takk for en koselig Luciafrokost med foreldre og søsken, og ikke minst takk til barna som sang fantastisk i luciatoget! For 5åringene gikk turen videre til Kleppheimen senere på dagen hvor de sang, pyntet juletre og koste seg med lussekatter.

14. desember var det juleverksted i Markå. For en kjekk og koselig dag! 105 personer var innom i løpet av dagen! Kjempe gøy og tusen takk for god innsats!

17. desember hadde vi nissefest og da var det mange store og små, søte nisser i Markå. Vi hadde aktivitetsløype med nissedisko, quiz, smakeleken og pynting av pepperkaker. Til lunsj hadde vi selvfølgelig grøt, noe som falt godt i smak hos de fleste. Vi fikk også besøk av nissen som delte ut poser med kakemenn, mandarin og en sjokoladenisser. Det var stas!

Nå i januar er vi klare for nye verksted. Da blir det ut på tur, aktiviter på form og nye, spennende prosjekter på språk. 5åringene skal utover vinteren begynne med førskoleprosjekt hvor de blant annet skal besøke skolen en gang i uken. Dette vil vi komme tilbake til i eget skriv for de barna det gjelder. Noen av gruppene startet med Steg-for-Steg før jul, mens noen starter nå på nyåret. Steg-for-steg er et opplegg som stimulerer sosialkompetanse og det å snakke om egne og andres følelser i ulike situasjoner.

Vil minne om at barna har varme gode underklær/fleece, luer og votter til å ta på seg på kalde og sure vinterdager.

 Da er vi klare for 2014 og gleder oss til et nytt år med gode, varme og morsomme øyeblikk sammen med barn og foreldre.

 

Hilsen alle oss i Markå!