Markånytt for februar

Nå flyr vi, bokstavlig talt, videre inn i en ny vintermåned, fortsatt like optimistiske med tanke på snøen som skal komme:-) Det har vært bra å begynne med valg igjen. Barn og voksne har kost seg, og vi er allerede igang med valgperiode nr. 2 etter nyttår.

form har vi denne perioden brukt fanatasien vår. Vi har laget en fortelling om en ku som kan gå på ski. Med i denne fortellingen er det også andre fantasidyr som drager og katter. Disse har vi etter nøye planlegging med  skisser i forveien, laget flotte hånddukker og andre figurer av. Her har vi brukt utstyr og kule ting fra remidarommet:-)                                       

språk har vi hørt og lest koselige historier om Albert Åberg, vi har hatt besøk av Albert Åberg-dukken flere ganger, og vi har øvd oss på å si bokstavene i navnet hans. Vi har også målt mye. Blant annet har vi målt oss for å se hvor lange vi er, og vi har målt hva som er 1 meter langt. For å finne ut dette tok vi med oss en tråd på 1 meter rundt i barnehagen. Det var kjempegøy. 

Natur har vært en gang på tur til Kleppelunden, det var en flott dag i solskinn. Ellers har vi  hatt vann som tema. Da har vi vært mye på vannrommet. Der har vi badet mens vi har hatt vanneksperiment og funnet ut hva som kan flyte av f.eks. tre, metall og plast, og vi har funnet ut ulike måter vi kan få vann ut av en flaske på, og hvordan vi må gjøre for at det skal gå raskest. Så har vi undersøkt hvor vann fryser fortest, om det er i fryseboksen, eller ute når det er iskaldt.                                                                                                    

Gresshoppene har vært mye ute på tur. Hver onsdag går vi til endene ved Kleppetunet. Endene blir like glade hver gang de ser oss for de vet at vi har med god mat til dem. Siden det er litt kaldt har vi hatt med oss gode tepper til å sitte på. Vi har og vært på tur til biblioteket og til lekeplassen. Så har vi kost oss voldsomt på vannrommet i det kjekke bassenget flere ganger. I løpet av februar kommer vi til å begynne med barn i fokus. Marihønene skal også ha barn i fokus i februar. Det vil si at hver uke får et enkelt barn få komme frem i samling med gruppen sin og sitte i ‘den gode stolen’, mens de andre barna sier fine ting til barnet. Gresshoppene får vise frem huset sitt i denne samlingen:-)

Nå er det ikke så lenge igjen før Lene Kristin skal få en ny baby. Fra 18. februar vil hun være i permisjon, og en stund før det får vi en ny medarbeider hos oss:-) Hun heter Bodil Mjølhus, og skal være på formverksted.

5-åringene skal begynne med 5-årsklubb på skolen i februar 🙂Dette gleder vi oss kjempemye til! Vi er så heldige at vi har fått låne et klasserom på Kleppe skule en time hver tirsdag fremover. Her skal vi øve oss litt på ulike ting som vi må gjøre når vi begynner på skolen. Utenom skole kommer vi også til å arbeide litt med denne barnegruppen om temaet barn og seksualitet, som dere foreldre i denne aldersgruppen har vært på foreldremøte i forhold til.

Det blir karneval den 5. mars:-)

Hilsen oss i Markå.