Markånytt for februar 2016

Da er vi allerede i februar og kan se tilbake på en fin januar måned med snø og is og en del aking i akebakken. Barna og de voksne storkoste seg!

På Form fikk vi et brev fra onkel Bobby som hadde feiret jul i Venezuela. Vi fikk jammen en julegave: ett magisk teppe. Onkel Bobby ville at vi skulle lage noen dusker til teppet og det har vi gjort. Vi lekte i snøen og malte den i fine farger.

På Språk har vi vann og is om tema. Vi har sunget om januarmåned og fryst ballonger med vann i minusgrader og kranser med pasta og litt forskjellig oppi. Vi laget islykt og smeltet snø for å se hva som kan være i den.

På Natur hadde vi også vann som tema. Vi tok turen ut for å se på is og vann og for å ake så klart. Vi fikk se og prøve noen kjekke vanneksperiment og laget vannbane ute.

På Gresshoppene har vi lekt i snøen og hatt hinderløype inne. Vi fikk også tegnet på stoooore ark. På de kaldeste dagene var vi inne på vannrommet og lekte med sand og laget vannbane. Veldig gøy.

Humlene hadde sanser som tema. De fikk leke med sorpe inne på vannrommet, malte med hele kroppen og hadde smakelek med gotterier i bunn av en skål med gele. Det var spennende og kanskje litt ekkelt. Da det var så kaldt gikk humlene på tur til humlerommet og hadde piknikk der inne.

Alle grupper begynner med barn i fokus og Steg for Steg i februar. Da er det ett barn fra hver gruppe i fokusi en uke. Hvordan vi har opplegget og markeringene vil variere fra gruppe til gruppe.

Vi minner om Karneval onsdag 10. februar og på Karneval vil vi ikke  at barna har masker og lekesverd eller lignende i kostymet sitt. De må evt bli igjen hjemme. Det er forsatt en del billetter igjen til Mia kurset 8.mars på rådhuset. Ta med venner og kolleger!

 

Hilsen oss i MarkåJ