Markånytt for februar 2015

Da er det nye året godt i gang med primærdager, verksteder og barnas dag. Vi har mange nye prosjekter på gang rundt omkring i krokene. Snøen lar vente på seg her i hagen. Det har vært håp om å klare å ake på rumpebrett ned fra haugen på rim og frost, men etter noen omganger med prøving har vi bare måttet gi opp.

På språkverksted har vi lest en bok som handler om noen blyanter som streiker. Den var veldig morsom og blyantene hadde mange rare grunner til å streike. I det siste har vi startet på et stort prosjekt i åreståvå. Barna har laget liste og planlagt hva som må gjøres for å få det koselig der, og nå er vi i gang med å skure, sope, vaske og stelle. Vi lager mye fin pynt som vi skal bruke, og gleder oss til å se resultatet.

Naturverksted har arbeidet med vann. Vi har laget islykter og fylt vann i plasthansker og laget morsomme ishender. Vi har studert isen og iskrystallene, og hvordan isen smelter. Vi har også hatt eksperimenter, og sett på hvilke ting som flyter, og hva som ikke flyter.

Formverksted har hatt havet som tema. Vi har sett film og bilder fra havet, både forurenset, og ikke forurenset. Videre har vi snakket om hva forurensningen og søppel gjør med dyr og planter. Vi har laget et tankekart, og barna kom med kjempemye tanker og ideer. Vi har blant annet snakket om at dyra kan bli syke og skadet. De kan svelge ting og få vondt i magen eller sette i halsen. Nede på form kan dere se kjempefine akvarium som vi har laget. Vi har laget fisker, og har lyst til å lage krabber også.

Gresshoppene har vært å klatret på «fjelltoppene» langs kunstgressbanen. Det er en utfordring å komme seg opp der, og veldig spennende og gøy når vi skal ned igjen. Hver onsdag går vi fortsatt til endene med brød, men i det siste har ikke endene vært så sultne, så det har blitt mer på oss J Da vi hadde noen dager med veldig sterk vind, brukte vi litt tid på form. Dere kan se fine bilder som henger i gresshoppegarderoben. De bildene er laget med gaffel.

Den 6. februar skal vi markere samenes nasjonaldag. Det blir en dag med fokus på den samiske kulturen. Den 24. februar blir det karneval. Det gleder vi oss til!

Når vi har dager med mye regn og mye våte klær blir det hengt mye inn i tørkeaskapene. Vi ber dere om å merke klærne med navn, slik at vi vet hvor klærne hører hjemme når det er tørt og vi skal legge det i hyllene igjen.

Hilsen oss i Markå.