Markånytt for desember

Nå er Adventstiden her og vi har gledet oss lenge for dette er kooooooooooooooos!!!! Vi skal bake, lage, smake, leke, klippe, lime, pynte, synge, steike, spille, male og smake enda mer for nå er det snart juuuul!!!

Vi ønsker et tydelig fokus på gode opplevelse,  lek, ro og på å ha tid til hverandre i steden for et fokus på å produsere nå i førjulstiden.  Vi vil ha aktiviteter tilgjengelig for de barna som ønsker å lage, men også legge til rette for frilek. Verksted vil gå ut og vi vil ha primærdager tirsdag, onsdag og torsdag. Barna vil i utgangspunktet ha med seg en gave hjem til heimen og de barna som har lyst kan få lage så juleposene bugner av ting.

I november har vi hatt noen kalde dager og flere får vi nok, så vi ber om at dere sjekker at barna har nok varme klær så de kan være varme og gode ute i barnhagen. Ser vi at det er noe barna deres kunne ha trengt så skal vi passe på å gi beskjed.

Dager i desember:

  • 13. desember har vi Luciafrokost fra 7.30 til 9.00. Vi håper at alle har anledning til å k0mme.  Vi ønsker at barna har med hvite klær, som en skjorte eller liknende på torsdag den 12. des.
  • 14. des. SU inviterer til juleverksted i barnehagen. Dette er en kjempe koselig dag og vi har vært oppe i over 100 personer!  Påmelding henger i garderoben!!!
  • 17. nissefest. Barna klær seg ut i nisseklær og kanskje kommer nissen. De barna som ikke har dag er hjertelig velkommne med følge av en voksen.

Hver dag i adventstiden vil barna få høre historien: Marias lille Esel. Det er en histoie som handler om Josef og Maria og deres reise til Betlehem. De møter spennende hindringer på veien og barna lever seg godt  inn i historien. Barna får også pakke opp en figur hver til histoien og henge opp et hjerte på vinduet. Barna pleier å elske denne samlingsstunden.

Etter nyttår starter vi opp med «Steg for Steg» som fremmer sosial og emosjonell læring i barnehagen. «Steg for steg» bygger på barns evne til å sette seg inn i hverandres følelser. Vi samtaler om hva som gjør at vi kan se at noen er f.eks triste. Barna forklarer hvordan øynene, munnen og stemmen kan være. Vi snakker også om hva vi kan gjøre for å hjelpe hverandre, hvordan barna kan løse en konflikt eller hva de kan gjøre om de skulle bli sinte eller frustrerte. Dette er et opplegg som vi har brukt i flere år og som fenger barna med historier, musikk og bilder.

Hohoho og god jul! hilsen oss i Markå!