Markånytt for august og september 2018

 

Vi ønsker alle velkommen til nytt barnehageår. Vi håper alle har hatt en herlig sommerferie. I barnehagen hadde vi noen herlige sommeruker og nå er vi glade for å være i gang med et nytt år.

I hagen har vi Aronia-busker med gode bær så barna får blåe munner, tunger, tenner, fingre og klær… bærene er heldigvis veldig sunne.

Vi har fått flere nye barn i barnehagen, både store og små! Vi ser at de nye og «de gamle» koser seg her hos oss.

De voksne på Gresshoppene er Bente som pedagogisk leder. Isabell er pedagog, Oddny og Ragnhild er pedagogiske medarbeidere.

På Humlene er Silje pedagogisk leder og Trude er pedagogisk medarbeider. For Marihønene er Maren er pedagogisk leder, Margrethe og Kristine er pedagogiske medarbeidere.

På tusenbeina er Herdis pedagogisk leder sammen med Lene Kristin og Kristine er pedagogisk medarbeider her også 😊

For Sommerfuglene er Brynhild pedagogisk leder og Hege, Bodil og Monica er pedagogiske er pedagogisk medarbeidere.

Gunn Christin er på kjøkkenet. Kamilla er miljø-terapeut fra fagteamet i kommunen. Saba er her i praksis gjennom språkskolen og Lene sitter på kontoret… 😊

 

Praktisk info:

Vi minner om at for barna kan det være godt å ha litt kortere dager nå de første ukene (om det lar seg gjøre) Dagene kan fort bli litt lange når ting er nytt eller det er oppstart etter sommeren. Barna blir som oftest klar for lengre dager etter en kort tid, men klarer en få til litt kortere dager i starten så er det ofte det beste for barna.

Barnehagen stenger klokken 16.45 og barna må være ute av barnehagen innen dette klokkeslettet. Dette for å respektere personalet sin arbeidstid.

Vi ber dere om å vaske hendene til barna når dere kommer til barnehagen om morgenen. Vi har et barn med nedsatt immunforsvar som gjør at dette er viktig at vi husker på. Ellers er det jo det å vaske hendene etter man har vært ute en god vane å ha. Håper dere kan ha litt fokus på dette og vi skal prøve å være med å minne dere på det.

Verkstedene:

Fra september av har vi verksted i tre uker på onsdager og torsdager. Nytt for året er det at de voksne følger sin gruppe og rullerer på verkstedene: form, språk og natur. Tirsdager blir dagsvalg i aldersblandede grupper.

På gresshoppene har vi hatt en god tilvenning. Barna virker glade, trygge og tillitsfulle. Gresshoppene vil ha tur-dager på onsdager og torsdager og tar turer i nærområdene her rundt Markå.

Humlene har også hatt en fin oppstart med gode tilvenninger i barnehagen. De vil være på tur på torsdager og bruke god tid er ute i hagen og bli godt kjent med uteområdet også. Etter hvert vil de utvide til nærområdet rundt barnehagen også.

Når vi går på tur starter vi påkledingen litt over 9 slik at vi er klare til å gå på tur klokken 09.30. Greit å være her litt før dette sånn at alle blir med.

Her i Markå er barna gode til å ta være på nye og gamle venner. VENNSKAP er tema for året her i Markå og derfor ønsket vi å ha en stor fest, fredag 24. september, for å ferie at barna våre er så gode til å være gode venner. Vi hadde blant annet fokus på å si Hei, og spørre: Hva heter du? Vil du være med å leke?

Datoer i måneden som kommer:

20 september har vi Bli kjent middag i barnehagen. Dette er en veldig hyggelig dag og barna liker godt å vise frem familien sin til oss her i barnehagen og vise barnehagen til familien sin. Det pleier å være slik at nesten alle får besøk og det er jo veldig kjekt. Det blir litt trangt om bordene, men vi klarer å finne plass så kom kom…..

  1. september er det foreldremøte i barnehagen. Temaet er barn og seksualitet. Lene har holdt foredraget om dette høyaktuelle temaet i flere barnehager i distriktet og nå er det vår tur. Det blir kjekt

Høstværet er ganske skiftende og det er flott at barna har godt med bytteklær i hyllene, samt regntøy og støvler. Til de dagene det ikke regner er det godt å ha en tynn dress eller en overtrekks-bukse. Regntøyet blir klamt å ha på seg de dagene det ikke regner men ikke er tørt/varmt nok til å gå i jakke og sko.

Vi skal passe på at vi har penner i garderobene slik at om dere har glemt å merke klærne til barna så er det lett og gjøre det når dere kommer hit. Og vi håper også at det er greit at vi skriver navnet inn om vi ser at det mangler 😊Skulle det ellers være noe dere lurer på eller undrer dere over er det bare å spørre så skal vi svare så godt vi kan.

Hilsen oss i Markå

 

Det drypper, det drypper.

Det regner, det regner.

Det plasker, det plasker.