Markånytt for April

Mars har vært full av kjekke aktiviteter inne og ute, og vær i alle varianter! Nå gleder vi oss til april med god vår- og påskestemning 😊

Gresshoppene er en sprek gjeng som er glade i å være ute og å gå på tur. Vi har også denne perioden fått oss en tur til Kleppeloen med pølse på termos. Bukkene bruse er i vinden for tiden, og i Loen er det faktisk en bro der det kanskje, bor et troll under. I april vil vi drive med litt påskeaktiviteter og ellers komme oss på tur så ofte vi kan.

Humlene er en glad gjeng som liker å være sammen i gruppen. Vi har tilbragt litt tid på vannrommet, som er et av favorittrommene for tiden. Og vi er kjempeglad i å finne dressen, vi er blitt supergode på å kle på oss selv, og vi liker å være ute og gå på tur. Også denne perioden har vi hatt tur til sirkelen der vi har med litt instrument og bobler eller ballonger, og vi synger noen bevegelsesanger. De eldre lyser opp når barna kommer på besøk, og barna gleder seg alltid til vi skal dit. Vi har også gått til Toreskogen med pølse og saft i sekken, der ble vi til en gjeng med brannkonstabler som lekte at trærne var brannslanger 😊

Marihønene har vært på språkverkstedet, der har vi lest boken «Thomas går til doktoren». Vi har snakket om kroppen, tegnet kroppen og målt høyde. Så har vi brukt kroppen i lek, vi har laget laget hinderløype ute, og vi har vært på lekeplassen ved skolen. Vi har også hatt sangleker med kroppsbevegelser.

Tusenbeina har vært på naturverksted nå. Vi har pakket sekken med poteter, mais, kull og mye mer. I skogen lekte vi sammen hele gruppen – indianer og bjørn, og vi gikk gulrotgang slik som Rikki og vennene hans.

Sommerfuglene har vi vært på formverksted. Der har vi brukt boken «Neshorn elsker pannekaker». Vi har hatt det kjempemorsomt med å gå på neshornjakt, og laget pannekaker til lokkemat for å få det til å komme frem. Vi har også laget fortelling om hva som skjer videre i boken, og laget tegninger og plakater til det, og tegnet og laget neshorn i kitt.

Det er snart tid for en ny runde med byttebutikk. Det blir i uke 18 og 19, (ikke uke 17 og 18 som det står i årshjulet). Da kan dere levere inn i uke 17, altså rett etter påskeferien. Vi ønsker IKKE leker og undertøy. Vi ønsker spesielt bøker, utstyr (eks. ski) og yttertøy.

Foreldresamtalene er i full gang nå. Noen grupper er ferdige, mens andre skal snart starte. Dere som ikke har fått invitasjon enda vil få i nær fremtid.

Alle gruppene kommer til å gå litt på tur nå i tiden fremover. Nå håper vi ikke der er så lenge til vi kan begynne å gå i joggesko 😉 I den forbindelse er det veldig fint om barna er her til rundt kl. 09.00 tirsdag, onsdag og torsdag, så vi kan komme oss på tur o.l. til kl. 09.30. Vi vil samtidig minne om sikkerhetslenken på portene. Den må alle huske å sette på, uansett om dere bare skal inn noen minutter. Det er så fort gjort at et barn smetter ut.

Nå står snart påsken for tur! Da skal vi ha mye kos i barnehagen og lage kjekke og fine ting. Som vanlig inviterer vi til god påskefrokost. I år blir den torsdag 11. april fra kl. 7.30 – 09.00., med årsmøte kl. 08.00. Minner om at den 23. april er planleggingsdag, og at barnehagen da er stengt.