Markånytt for April

Nå nærmer våren seg og påskeforberedelser er godt i gang. I Mars har vi hatt mange kjekke aktiviteter og vi merker godt at været blir lysere og varmere.

På barnas dag i Mars har vi hatt mange spennende tema. Barna er flinke til å finne på kjekke og nye ting vi skal gjøre disse dagene. Vi har blant annet hatt pysjamasfest med spa, god- natt historier og masse kos. På politidagen fikk vi lage fantastisk flotte walkie-talkier og vi fikk se på ekte utstyr som to politimenn hadde med seg når de kom på besøk. På sabeltann- dagen fant vi en nedgravd skatt som Kaptein Sabeltann hadde gjemt før han reiste videre. Siste fredagen i Mars blir det kattedag. Vi gleder oss:-)

Språk har vi jobbet med boka om den lille apen som ikke finner mammaen sin. Vi har lagd tankekart om hva vi ønsker å jobbe med og lagt en plan for arbeidet sammen med barna. De ulike dyrene i historien er lagd i forskjellig materiale og vi har hørt historien både lest fra bok og fortalt med figurene vi har lagd. Her er det masse å lære om likheter og ulikheter, rim og regler, størrelser og farger. Språk og sommerfuglgruppa har også jobbet med eventyret om den stygge andungen.

Form har vi laget påskepynt. Vi har brukt bunnen av brusflasker og lagd flotte påskekyllinger. Et nytt prosjekt var også å lage trådballonger med lim og maling. Dette var gøy å leke med og mye søl, men leken ble nok mer vellykket enn resultatet:-)

Natur har vi jobbet med eventyr ute i skogen. Vi har hatt med rekvisitter og dramatisert og lekt mange historier. Vi har hatt Bukkene Bruse, Rødhette, og De tre små grisene. Vi har vært mye i kleppeloen, men også hatt turer til Toreskogen.

Gresshoppene har vi hatt mange kjekke turer til endene. Vi har også gått på klatreturer i Hattelandskogen. Utfordrende og veldig kjektJ Ellers har vi hatt barn i fokus samlinger og gresshoppene har hver sine samlinger som de leder for de andre barna. Det er veldig koselig å se hvordan de løser oppgaven så forskjellig. Vi har også fått tid til å lage litt påskepynt.

Diverse info:

  • 17 Mars arrangerte vi inspirasjonskveld med Marco Elsafadi på rådhuset. Der var vi 280 stykker og fikk høre et kjempebra foredrag om relasjoner, selvtillit og mestring.
  • Byttebutikken åpner rett etter påske.
  • Planleggingsdag torsdag 30 April, 1. Mai er barnehagen stengt, så da blir det langhelg for barn og foreldreJ
  • Vi har satt opp dugnad for foreldre i barnehagen torsdag 21. Mai og tirsdag 26. Mai. Det er satt opp to datoer. De som ikke kan møte blir bedt om å ta en dag med plenklipping i løpet av våren/sommeren.
  • Da ønsker vi alle sammen en kjempegod påske:-)

Hilsen alle oss i Markå