Markånytt for 2016

Februar har vært en stor fest! Her en dag hadde vi bursdagsfeiring for alle barna der alle fikk krone, uken etter var det karneval med mange fine kostymer og aktiviteter utenom det vanlige. Dere husker kanskje klovnen Trix som kom på besøk og trengte hjelp til å finne nesen sin? I vinterferieuken var vi litt færre barn enn til vanlig. Da hadde vi tid til å tøyse litt med Lene. Flere av barna var med på å lage en stor overraskelse på kontoret hennes 😉

Gresshoppene har hatt sanseløyper der vi har kjent på kaldt og varmt, mykt og hardt/kvasst. Ellers har vi passet på at endene får mat av oss en gang i uken, og vi har vært mye ute og lekt i barnehagen. I samling har vi hatt steg-for-steg med de største gresshoppebarna. Der har vi snakket om å være glad, lei og redd.

Humlene har hatt om sansene. Vi har hatt smakelek der vi har kjent på ulike konsistenser og smaker. Vi har også laget snø og flasker med farger og glitter. Humlerommet laget vi om til sanserom en dag, da slokket vi lyset i taket og hadde discolys, ballonger med lys i, rolig musikk, massasjeballer, og vi lekte med glitterflaskene. Det har vært kjempespennende!

Natur har hatt orientering som tema. Da vi gikk på tur til kleppevarden brukte vi kart og kompass. På neste tur hadde vi med oss en flaske som vi snurret hver gang vi kom til et veikryss. Da var det flasketuten som bestemte hvilken vei vi skulle gå. Det var gøy! Vi har også vært en tur i Kleppelunden i deilig vintersol, og hatt en dag med bålkos i åreståvå.

Form er fortsatt i Afrika. Vi forbereder oss til å besøke onkel Bobby i jungelen, og gå på løvesafari. Nå har vi arbeidet med å lage hula hula skjørt, vi har malt oss som jungeldyr i ansiktet, og laget løver i kitt som stivner. De ble kjempesøte og står utstilt nede på form.

språk har vi hatt regellek. Vi har ryddet vekk stoler og bord på fellesrommet og lekt fisken i det røde hav, 1-2-3 rødt lys, 5 små apekatter, hauk og due og slå på ringen. Det var veldig kjekt, vi sang den samme sangen i 25 minutter! Vi ble aldri leie, og gleder oss til mer regellek.

Det vil komme et skriv i posthylla til dere foreldre der vi ber om adressene til besteforeldrene til barna. Vi skal bruke adressene til å sende invitasjon til besteforeldredagen som skal være den 29. april.

Minner om at Mia Törnblom kommer og holder kurs på Klepp rådhus den 8. mars. Dersom dere ikke har fått billetter bør dere gripe sjansen, det er fortsatt noen igjen.

Den 17. mars inviterer vi til påskefrokost fra kl. 07.30. Frokosten avsluttes kl. 09.00. Håper mange har anledning til å komme. Mer info kommer. Det blir årsmøte kl. 08.00.

Minner om foreldremøte for skolebarna den 29. februar. Ellers vil vi minne dere om å levere inn påskelappene om barna tar fri eller kommer i dagene før påske. Minner også om at der er planleggingsdag i barnehagen den 29. mars og 6. mai, og at barnehagen er feriestengt i uke 29 og 30.                                                                                                 

Hilsen oss i Markå.