Februar

Markånytt for februar

Nå er vi godt i gang med det nye året, og januar har vært en vintermåned med snø og dermed masse lek ute i hagen. Barna har kost seg i bakken med akebrett, rumpebrett, poser samt en stor presenning å renne på. Veldig gøøøøy!

natur har vi vært på noen flotte vinterturer, ofte ute i hagen med bål i Årestua, aking i bakken på presenning og søppelposer med alle mann på. Det har vært bålkos med kakao, pølser og pinnebrød. Vi har også hatt oss noen turer til Kleppeloen. Her har vi også kost oss med diverse god mat, samt at vi tok ned juletrepynten som hang igjen på juletreet vi pyntet til jul. I januar har vi vært opptatt av fugleliv. Vi har blitt kjent med dompap og kjøttmais, og vi vil fortsette med å bli kjent med andre type fugler.

språk har vi reist sammen med Nils Holgerson og Morten Gåsekar til Australia. Det er mange rare dyr der som ikke finnes andre steder i verden. Dyrene samlet vi på en plakat som henger i fellesrommet. Vi fant ut at dersom du bestiller solobrus i Australia, får du sitronbrus. Vi laget også en deilig australsk kjøttpai. Den smakte sååå godt.

form har vi vært sammen med Nils Holgersen og gåsa hans på tur til Antarktis. Der var det så kaldt at ingen mennesker bor der, men vi fikk se pingviner i ulike slag og bli godt kjente med denne fuglearten som kan svømme. Et flott bilde som viser Antarktis henger i gangen til beundring og læring. Bilde viser hvilke dyr som lever på overflaten, samt sjølivet, både hva pingvinene spiser og hvilke dyr som har pingviner som utbytte.

gresshoppegruppa har vi prøvd å være på tur hver onsdag. Ettersom det var sterk kulde i starten av januar var de små inne, mens de store var ute på tur. Resten av januar har alle barna vært ute på turdagen. Den andre tirsdagen i måneden hadde vi vår vante tur til Kleppheimen til tross for litt kulde. Denne gangen hadde vi med oss Monica og hennes primærbarn. Tilbake i barnehagen kom en gjeng barn med flotte røde epler i kinna.

I uke 3 og 4 har vi hatt humoruker her i barnehagen. Denne gangen kunne også barna komme med innslag av humor og vi har hatt noen kjekke og morsomme uker. Vi har kledd oss ut i ulike varianter, og det ble uttalt blant barna at: ”i disse homodagene kan vi gjøre hva vi vil”. Vi har komt i fargerike rosa klær, musehaler på toppen av hodet og kleda bak frem. Vi har rett og slett vært i bakvendtland både voksne og barn.

I februar skjer det noen endringer i personalet i barnehagen. Hege skal jobbe i 80% stilling på kjøkkenet. Hun vil fortsette å være med 5 åringen på skolen annenhver tirsdag. Maren som jobbet her i fjor, vil fortsette i stillingen til Hege. Vi starter opp med varm mat på tirsdager, og fredager blir det suppe eller grøt.

I februar vil vi i lesestundene lese oss gjennom temaet kreft. Dette fordi vi opplever at flere barn har pårørende med kreft. Dermed skal de ulike alderstrinna snakke om temaet og lese om det hver sin uke i februar. Ta kontakt med oss dersom dere lurer på noe i tilknytning til dette.

Vi ser at vi i februar vil bli ferdige med ”barn i fokus”. Dermed vil vi følge det opp med at vi hver uke tar for oss barn som fyller året i de ulike månedene. Dette kaller vi ”måneds-barn”, og dere kan se på månedsplanene at det står ”januar-barn” og ”februar-barn”. Vi går gjennom månedene kronologisk.

5. februar kan vi se frem til feiring av Samenes nasjonaldag, samt 12. februar vil det karneval i barnehagen.

Vi ber dere om å sjekke hyllene med klærne til barna deres hver dag. Vi er mye ute og det blir fort kaldt for de små. Alle bør ha med seg varm dress, tykk genser, lue, votter og hals eller halslue, samtidig som vi vil si at ull innest er veldig bra. Lek ute er utrulig kjekt, og kulden er ingen hindring så lenge barna er godt kledt.

Hilsen oss i Markå!

Månedsplan for februar

Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
5. 1. Åpne verkstedBarn i fokus:Ruben og Tobias

Petter fyller 4 år i dag! Hipp Hurra!!

2. MiljødagVarm mat 3. Verksted­Valg for gresshoppene: Ut og leke/vannrommet 4. VerkstedGresshoppene på tur 5. Vi feirer Samenes nasjonaldagFellessamling: Form og naturSuppe/grøt
6. 8. Åpne verkstedBarn i fokus:Vegard og Åsne 9. PrimærdagVarm matGresshoppene til Kleppheimen 10. VerkstedValg for gresshoppene: Ut og leke/vannrommetCeline blir 6 år i dag! Hipp Hurra!! 11. VerkstedGresshoppene på tur 12. KarnevalFellessamling: SpråkSuppe/grøt
7. 15. Åpne verkstedBarn i fokus: ”Januar- barn”Magnhild fyller 3 år! Hipp Hurra!! 16. PrimærdagVarm mat 17. Nytt valgValg for gresshoppene: Ut og leke/spill 18. VerkstedGresshoppene på tur 19. Åpne verkstedFellessamling: GresshoppeneSuppe/grøt
8. 22. Åpne verkstedBarn i fokus: ”Februar- barn” 23. PrimærdagVarm mat 24. VerkstedValg for gresshoppene: Ut og leke/spill 25. VerkstedGresshoppene på tur 26. Åpne verkstedFellessamling: Form og NaturSuppe/grøt